Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor

de katty in Mancaruri de post, 16 Ian 2022 | 9092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 100 gr fasole verde congelata
  • 100 gr mazare congelata
  • 1 cartof mare
  • 1 dovlecel
  • 100 gr naut fiert in prealabil
  • 200 gr rosii pasate
  • 100 gr orez brun
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi de Provence
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor:

Curatam legumele si le spalam. Taiem ceapa fin, morcovul semirondele, ardeiii grasi cubulete mai mari. Punem mai intai ceapa si morcovul la calit in uleiul incins, apoi ardeiul gras. Cand acestea s-au inmuiat usor adaugam fasolea verde si mazarea. Amestecam usor si stingem cu apa calda. Apa trebuie sa depaseasca de un deget legumele deja existente in vas. Acoperim cu un capac. Dovlecelul il taiem rondele putin mai groase, iar cartoful cuburi mari. Cand apa a inceput sa fiarba adaugam cartoful si dovlecel si fierbem 5 minute. Punem nautul, rosiile, orezul, sare, piper, condimentele, foile de dafin si dam vasul la cuptor la foc potrivit pana apa este absorbita in totalitate. Presaram deasupra patrunjel verde dupa ce am scos vasul din cuptor. Servim ca fel principal de post sau ca garnitura la gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu orez brun la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si ciocolata de post